Home » Resurse Web Design » Web design si reverse DNS

 
 
 

Web design si reverse DNS

Web design-ul se refera la crearea unui site.

Dar este foarte important ca atunci cand vorbim de web design sa tinem cont de toate celelalte elemente cu care va trebui sa conlucreze un site . In cazul in care separam web design-ul de hosting si seo este ca si cum am putea sa spunem ca vrem sa construim o masina fara sa stim nimik de sosele sau carburanti.

Web designul este un segment dintr-un ansamblu. Un aspect destul de important dar neglijat de majoritatea

celor care creeaza site-uri este gazduirea in conditii bune . REVERSE DNS este unul din aspectele cel mai des ignorate .

Sa vedem pentru inceput ce inseamna reverse dns.

Retelele de calculatoare dupa cum stim functioneaza pe baza unor IP-uri care in cazul site-urilor sunt asociate cu un nume de domeniu. DNS-ul  Domain Name System  , este deci o asociere intre un nume si un IP . Reverse DNS este procesul invers , proces prin care se determina numele asociat unui IP.

Desi standardele internetului (RFC 1033, RFC 1912 Secţiunea 2.1) impun ca „Every Internet-reachable host should have a name” , majoritatea site-urilor sunt gazduite pe   IP-uri comune iar verificarea unui IP asociat unui site nu are ca rezultat adresa site-ului respectiv ci adresa celui care ofera serviciu de gazduire.

Cel mai mare risc al acestui gen de gazduire este ca atunci cand un alt site gazduit pe acelasi IP are o problema de filtrare din cauza unui spam sau a altor ilegalitati, implicit toate site-urile asociate acelui IP vor avea de suferit si vor fi filtrate de serverele de e-mail si automat declasate in motoarele de cautare .

Sa luam un caz concret . Aveti un site care este  bine facut si respecta toate regulile impuse de internet si il gazduiti pe un server care foloseste aceleasi IP-uri pentru toate celelelte site-uri gazduite fara a va dedica un

IP separat pentru fiecare . Intr-o buna zi , un site nesecurizat de pe acelasi server este “spart” si utilizat in scopuri ilegale . Imediat acel site si IP-ul la care este asociat va fi filtrat de foarte multe alte servere si clasat ca site riscant de catre motoarele de cautare . Deoarece site-ul dvs. este identificat cu acelasi IP pe internet , automat veti primi aceleasi clasari de risc si aceleasi interdictii ca site-ul cu probleme si in acest mod , fara sa faceti nimic rau va treziti ca site-ul dvs. nu mai este indexat de motoarele de cautare sau ca e-mailurile pe care le trimiteti intra in rubrica de spam la destinatar si toata munca depusa pentru web design ramane fara valoare .

SFAT : Cand achizitionati un serviciu de hosting cereti sa aveti REVERSE DNS pe adresa domeniului dvs. Chiar daca acest serviciu consta cu 10-20 euro / an in plus , este foarte important pentru independenta site-ului dvs. pe internet .

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design