Home » Resurse Web Design » Optimizare site imobiliar

 
 
 

Optimizare site imobiliar

OPTIMIZARE SITE IMOBILIAR

Detineti un website cu specific imobiliar in care prezentati serviciile si ofertele imobiliare ale agentiei dumneavoastra, ori monetizati acest site prin anunturi imobiliare.

Unii dintre detinatorii de site-uri se gandesc, altii nu, la cat de util sau profitabil poate fi un site daca acesta nu poate fi gasit. Iata in continuare cativa pasi utili pentru site-ul dumneavoastra atunci cand vine vorba de optimizare pentru motoarele de cautare (search engine optimization).

Optimizare on-page – In special la siteurile imobiliare se folosesc numoeroase elemente grafice (poze proprietati, video tour etc) asa ca nu trebuie sa uitati folosirea textului in “alt” iar pentru linkuri folosirea atributului “title”. Cuvintele cheie, descrierea trebuie sa fie relevante la continutul paginii. Continutul trebuie sa fie dinamic, iar acest lucru se obtine usor prin prezentarea, de exemplu, a ofertelor speciale, pana cand acestea expira, fiind inlocuite de altele. Concentratia de cuvinte cheie, de obicei situata intre 2,5 si 5 %, se obtine usor prin prezentarea ofertelor imobiliare, prezentarea legislatiei imobiliare sau a stirilor cu specific imobiliar.

Optimizare off-page

Obtinerea de back-link-uri – Dupa cum se stie, in ultimii ani, domeniul imobiliar s-a

dezvoltat mai ales in directia colaborarii internationale, datorita globalizarii si conditiilor de piata, care a devenit mult mai dinamica. Acest lucru a condus la aparitia multor portaluri imobiliare si directoare web cu specific imobiliar, nationale si internationale. Linkurile astfel obtinute sunt relevante datorita domeniului similar. In plus aveti avantajul ca numerosi clienti straini interesati de ofertele imobiliare din tara noastra sa va gaseasca mai usor. In afara de metodele clasice de inscriere in directoare sau linkuri platite, nu sunt de neglijat nici linkurile reciproce, multe din aceste portaluri oferind deja link direct spre site-urile imobiliare din pozitiile de top google. Pozitionarea link-ului spre site-ul dumneavoastra alaturi de un link spre un site din primele pozitii google pentru nisa imobiliare, va functiona similar cu o recomandare pentru google bot, astfel ca linkul dumneavoastra nu isi va pierde din relevanta, ba chiar dimpotriva. Si inscrierea in directoare romanesti este foarte importanta, fiind necesar ca aceasta activitate sa fie mentinuta constant.

Alegerea numelui de domeniu, astfel incat acesta sa fie cat mai relevant pentru google, este un lucru relativ usor de realizat prin alaturarea, de exemplu a numelui agentiei la cuvantul “imobiliare” (nume-agentie-imobiliare.ro).

Datorita cantitatii de informatie si dinamismului acesteia, utilizarea fluxurilor RSS este inca un mod deosebit de util in activitatea de optimizare site. Exista foarte multe forme de a utiliza fluxurile RSS. Publicul intereseat se poate abona la aceste fluxuri prin diferite programe existente, fiind anuntat de fiecare data cand dumneavoastra adaugati un articol nou sau o oferta imobiliara noua.

Marile motoare de cautare au deja servicii de agregare a fluxurilor RSS si deci site-ul dumneavoastra va fi mult mai bine indexat.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca atingerea unei pozitii de top in google nu se obtine peste noapte. Optimizarea unui site este o munca sustinuta si de durata. Optimizarea este ca si o politica de marketing pentru o companie. Asa cum marketingul nu poate inceta pentru ca ar insemna sfarsitul activitatii acelei companii, la fel, optimizarea reprezinta cartea de vizita a site-ului dumneavpastra pe internet.

Exista multe conceptii gresite despre SEO. Cele mai raspandite fiind legate de pretul mic pentru serviciile de optimizare site si de utilitatea unor programe de optimizare site. De cele mai multe ori atunci cand pretul cerut pentru serviciile de optimizare este mic, rezultatele intarzaie sa apara sau nu apar deloc, din cauza ca bugetul mic inseamna, de obicei, lipsa analizei competitiei pe cuvintele cheie alese. Utilizarea unui soft de optimizare – activitatea de optimizare nu poate fi pusa pe pilot automat. Unele softuri vor descoperi erori ce trebuiesc indreptate in codul sursa al site-ului dumneavoastra si cu atat mai mult veti avea nevoie de un specialist.

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design