Home » Resurse Web Design » Legatura web design – seo

 
 
 

Legatura web design – seo

Legatura intre web design si SEO

De multe ori se disociaza in mod gresit partea de web design de partea de optimizare pentru motoarele de cautare. Aceasta disociere este primul pas spre un site de proasta calitate.
Este foarte important de stiut de la bun inceput ce tipuri de site-uri apreciaza si promoveaza motoarele de cautare si care sunt formatele ce ar trebui evitate. Este foarte clar de la bun inceput ca motoarele de cautare agreaza formatele cat mai apropiate de html, formate care pot fi accesate de pe orice fel de

href=”https://siteconstruct.ro/category/definitii-web-design/” target=”_blank”>sistem de operare si de pe orice fel de conexiune de internet. Google de exemplu cuprinde toata esenta SEO in expresia “ prietenos cu utilizatorul” .
Vom observa ca daca facem doua site-uri cu acelasi continut si aceleasi elemente grafice dar unul este facut html si unul flash, site-ul html va fi clar mai bine pozitionat decat cel animat. Din aceste motive este foarte bine sa stim exact ce dorim sa facem si cine va vizita site-ul nostru. In cazul in care ne adresam unui grup tinta de vizitatori ce au o cultura peste medie si venituri la fel , atunci putem fi siguri ca au si acces la resurse soft si hard care sa le permita vizitarea facila a oricarui tip de site , dar daca ne adresam oamenilor cu venituri medii sau submedii atunci construirea unui site in flash poate fi contrara asteptarilor . Ideal este sa facem un site care sa poata fi usor accesat de orice fel de vizitator , acest lucru fiind foarte apreciat de motoarele de cautare .
O alta problema care apare atunci cand web design-ul nu respecta de la bun inceput regulile SEO este viteza de incarcare a site-ului . Este foarte bine stiut ca si motoarele de cautare si in special vizitatorii apreciaza site-urile care se incarca foarte repede. In cazul unui web design in care nu se optimizeaza la maxim elementele grafice si se tine foarte mult la o inalta rezolutie a imaginilor , rezulta un site care se va incarca greu iar pe conexiunile slabe de internet incarcarea poate deveni chiar enervanta.

De multe ori este mai usor sa faci un site de la zero decat sa te apuci de optimizat un site care nu a respectat regulile elementare de SEO .
In realitate web design-erul ar putea sa nu cunoasca nici o regula SEO dar sa se gandeasca la vizitatorii site-ului si sa faca un site care sa se incarce usor la oricine, sa se vada in conditii optime pe orice fel de monitoare si sa poata fi citit de orice sistem de operare.

Eticheta: ,

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design