Home » Resurse Web Design » Cerculete web 2.0

 
 
 

Cerculete web 2.0

Pasul 1. Creati un Nou Document si selectati RGB ca modul de culoare a documentului. Eu folosesc setari 500px x 500px in aceasta lectie.
Pasul 2. Selectati Ellipse Tool (sau apasati L). Faceti click oriunde in documentul Ai si introduceti setarile urmatoare Latime:100px, Inaltime: 100px. OK.

1

2

Pasul 3. In timp ce cercul este selectat, dublu click pe Scale Tool. Introduceti la Uniform Scale: 80, click Copy.

34

Si veti obtine ceva de genul:
5
Pasul 4. Repetati pasul 3 de doua ori. Pentru Uniform Scale, introduceti 85 si inca unul de 50. veti obtine formele de cercuri precum mai jos:
6
Pasul 5. Acum vom aplica niste culoare pe cercuri. Vizitati COLOURLovers pentru a gasi paleta potrivita pentru proiect. In aceasta lectie eu am ales paleta care se numeste Daytona.
Tarati imaginea paletei de culori din browserul dumneavoastra si lasati-o pe panza documentului.
Pasul 6. Incepeti sa colorati. Prin folosirea lui Eyedropper Tool (I), aceasta treaba este simpla. Selectati Selection Tool (sageata neagra) sau doar apasati V pentru a selecta cercul, faceti click pe Eyedropper Tool sau apasati I apoi faceti click pe paleta de culori selectata mai devreme. Culoarea neagara de contur va disparea imediat ce veti selecta culoarea din paleta.
78
Pasul 7. Faceti doua dubluri ale cercurilor complet colorate. Pentru dublura, selectati toate cercurile, apasati Alt/Opt si trageti in josul documentului Ai unde vreti dumneavoastra.
Ok, acum avem 3 cerculete web 2.0. Dar, in acest moment ele nu arata prea bine cu aceleasi culori aplicate pe toate.
Asa ca, urmatorul pas este sa colorati celelalte cerculete. Dar de aceasta data, schimba ordinea culorilor aplicate de pe aceeasi paleta de culori selectata. E.G. Daca ai folosit un albastru inchis pe unul din cercuri, recomandarea ar fi sa folosesti un albastru mai deschis pentru urmatorul cerc.
Indata ce ai terminat, selecteaza fiecare cerc in parte si grupeaza-l cu celelalte (Object > Group or Ctrl/Cmd + G).

Iata ce am facut eu cercurilor mele:

9

Acum ca ai cele 3 cercuri trendy poti sa le aplici pe toate formele de publicatii la care te gandesti  (blog header, poster, etc.). In acest punct le poti redimensiona mai mult sau mai putin facandu-le mai mari sau mai mici dupa preferinte, manipula utilizand utilitarul de efecte, transforma intr-un simbol (pentru a fi folosit mai tarziu) sau orice se potriveste cu design-ul tau.
Pasul 8. Selecteaza Rounded Rectangle Tool si faceti o singura data clik oriunde in pagina de lucru. Introduceti Width: 350px, Height: 250px siCorner Radius: 100. Umpletil cu un albastru inchis (#405E8A sau 61, 94, 138 pentru RGB) fara contur.
10
Right click pe dreptunghiul rotunjit > Arrange > Send to Back sau apasa Ctrl/cmd + Shift + [.
Pasul 9. Fa 10 pana la 15 duble de cerculete. Redimensioneaza-le mici sau medii depinde cum vrei. Apasati tasta Shift in timp ce le redimensionati.
Apoi, utilizand creativitatea voastra, plasatile in jurul dreptunghiului nostru rotunjit.
Selectati doua sau trei din ele, setati Transparenta (Shift + F10): Multiply.
11
Pasul 10. Selectati toate graficile din documentul de lucru. Dute la Object > Group. Apsati Alt/Opt si tragetil pana jos pentru a face dubluri.
Right click pe duplicate graphics > Ungroup sau apasa Shift + Ctrl/Cmd + G.
In timp ce dublele graficelor sunt selectate click pe Add to shape area in paleta Pathfinder (Shift + F9).
12
Si chiar dupa aceea, apsati butonul Expand in partea dreapta a acestuia. Vei avea o forma mai mare acum.
Pasul 11. Umplel cu un albastru inchis (#405E8A sau 61, 94, 138 pentru RGB) fara contur.
Apasati V pentru a selecta forma. Mergeti la Object > Path > Offset Path. Introduceti Offset: 10px, Joins: Miter, Miter Limit: 4.
Umpleti calea de offset cu un albastru deschis (#E8ECF3 sau 232, 246, 243 pentru RGB)
Apoi mergeti la Effect > Stylize > Drop Shadow. Introduceti X Offset: 1px, Y Offset: 1px, apoi lasati totul sa fie default apoi OK.
13
Slectati amandoua formele originale si caile de offset. Mergeti la Object > Group. Apoi right click > Arrange > Send to Back.
Pasul 12. Ok. In cele din urma. Selectati amandoua graficile, cercurile trendy apoi formele duble cu umbra. Click pe Horizontal Align Center si Vertical Align Center pe paleta Align (Window > Align or Shift + F7). Gata.

14

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design