Home » Resurse Web Design » Scene de fantezie Adobe

 
 
 

Scene de fantezie Adobe

In acest articol vom invata cum sa facem o scena de fantezie in Adobe Photoshop. De ce am ales acest tutorial? Pentru ca foarte multe trenduri de design adopta aceste scene in ilustratiile proprii, acestea fiind foarte apreciate de catre userii de internet datorita atractiei ridicate si a pozitivitatii impresionante.

Ok, sa incepem, creati un nou document in Adobe de dimensiunile 500x700px, faceti download la acest fisier si plasatil in panza dumneavoastra precum in imaginea de mai jos.

1

Downloadati aceasta imagine apoi mergeti la Filter > Extract ca sa ii puteti scoate background-ul.

2

Trageti imaginea modificata in documentul dumneavoastra cu padurea, faceti click dreapta pe layer-ul introdus (cel fara background) si selectati Blending Options, activati Outer Glow, setati blending mode la Color Dodge, opacitatea la 22% si culoarea sa fie #FFFFBE, marimea la 42px iar restul sa fie cum este.

4

Downloadati urmatoarea imagine si efectuati aceleasi setari de indepartare a background-ului ca si la imaginea precedenta.

3

Trageti imaginea de mai sus (modificata) in panza de lucru si facetii resize (CTRL+T) incat sa incapa exact pe palma personajului in verde. Apoi faceti click dreapta pe layer-ul cu zana din palma, selectati Blending Options. Activati Outer Glow,setati Blend Mode la Color Dodge, Opacity la 22%, culoarea sa fie #FFFFBE, marimea la 46px si lasati restul cum este. Activati Color Overlay, setati Blend Mode la Color Dodge si Culoarea la #C8FF05.

5

Duplicati layer-ul May Queen (personajul in verde). Selectati layer-ul May Queen cel din jos apoi mergeti la Edit > Free Transform. Scalati imaginea in jos precum vedeti in diagrama de mai jos.

6

Mergeti la Image > Adjustments > Hue/Saturation. Setati Lightness to -100. Apoi mergeti la Filter > Blur > Gaussian Blur.Setati raza la 5px. Stergeti acele umbre nedorite din spatele lui Queen May cu ajutorul radierei.

7

Creati un nou layer si numitil „stralucire”. Selectati tool-ul Brush, setati marimea la 15px si tipul pensulei la STAR. Setati culoarea de foreground la #FFFF00. Deschideti paleta Brush si selectati Scattering.Setati Scatter la 330%, Control la Pen Pressure, Count la 1 si Count Jitter la 0. Desenati o cale in jurul personajului precum vedeti in imaginea de mai jos.

8

Selectand Pen tool-ul, faceti click dreapta pe calea care ati creat-o si alegeti Stroke Path. Setati mode to Brush apoi bifati Simulate Pressure. faceti click dreapta pe layer-ul stralucire si activati Outer Glow. Setati Blend Mode la Color Dodge, Opacity la 75%, Size la 5 si lasati restul cum este. Activati Color Overlay apoi setati culoarea la #E9F8AC. Faceti acelasi lucru pentru inca o cale in jurul personajului.

9

Creati un nou layer si numitil Raze. Descarcati Light Effect Brushes. Selectati Brush tool-ul apoi selectati crismas2.psd. Setati culoarea de foreground la #FFFFFF si trasati o raza mare in spatele lui May Queen. Setati Blend Mode pentru layer-ul Raze la Overlay.

10

Acum faceti merge la toate layer-urile pe care le-ati creat si denumiti noul layer Original. Faceti duplicate la layer si setati Blend Mode pe Soft Light.

11

Mai faceti duplicate la inca un layer si mergeti la Filter > Blur > Gaussian Blur. Setati raza la 10px. Setati Blend Mode pe Screen.

12

Creati un nou layer de Adjustare (Adjustment) Hue/Saturation. Setati Hue la 0, Saturation la -50 si Lightness la 0. Colorizati ramasitele.

13

Creati un layer de ajustare Color Balance. Setati Color Levels la -17, 16, -20. Lasati restul asa cum sunt.

14

Creati un nou layer de ajustare Curves. Setati punctul din mijlocul curbei pe Output la 120 si Input la 130.

15

Creati un nou layer de ajustare Levels. Setati valorile la 20, 1, 239.

16

Creati un nou layer de ajustare Color Balance. Setati Color Levels la 23, 0, -18. Lasati restul setarilor asa cum sunt.

17

Puteti adauga mai multe zane pentru a face acest layout mai complex si mai ok. Daca v-a placut tutorialul va rugam sa lasati un comment, sau daca aveti intrebari legate de el folositi commenturile de mai jos. New tuts are coming!

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design