Home »

 
 
 

Creare Blazon – Realizare Blazon

Bazonul reprezinta prima forma de brand , adoptata de omenire. Inca din cele mai vechi timpuri familiile instarite, gruparile militare si unele comunitati religioase sau de alta natura aveau propriile blazoane .

Blazonul este o reprezentare grafica , artistic realizata , ce aduna elemente reprezentative care expun trasaturi esentiale ale unei comunitati .

Initial blazoanele erau folosite doar de grupari statale si erau concepute sa impresioneze prin complexitatea si metafora grafica expusa , avand si un rol secundar de identificare a membrilor comunitatii.

Cu trecerea anilor , esenta blazonului s-a diluat , ajuganduse in evul mediu ca majoritatea cavalerilor sa aiba propriul blazon . Supralicitarea blazonului a inceput sa se estompeze odata cu aparitia literaturii scrise care a impus simplificarea simbolurilor si aparitia primelor forme de logo prezentate initial sub forma unor blazoane simplificate .

In zilele noastre blazonul nu mai este asa de utilizat , fiind atribuit doar serviciilor de lux sau comunitatilor elevate .

Realizarea unui blazon reprezinta o imbinare de simboluri si metafore, grafic expuse, care trebuie sa afiseze eleganta, rafinament si stil . Realizarea unui blazon necesita studiu, timp si talent fiind cea mai complexa forma de grafica atribuita unei identitatii .

Cateva exemple de blazoane realizate de noi :

blazon-casa-moldoveana

blazon-aristocratis

blazon-caprioara

blazon-troian

Resurse web design