Home » Resurse Web Design » Adaugare locatie in Google Maps

 
 
 

Adaugare locatie in Google Maps

Pasul 1 - Adaugare locatie in Google Maps

Pasul 1 - Adaugare locatie in Google Maps

Pentru a adauga o locatie in Google Maps, trebuie sa aveti un cont Google pe care sa-l conectati la Serviciul Mapmaker (Cartograf Google). Pentru asta, conectati-va in contul Google existent (iGoogle, gmail, YouTube, blogger etc) si apoi accesati adresa http://www.google.ro/mapmaker. Va aparea o fereastra care va cere confirmarea

Pasul 2 - Harta principala Google Maps

Pasul 2 - Harta principala Google Maps

participarii la Serviciul Cartograf Google. Aceasta fereastra va va oferi informatii sumare despre cum se foloseste acest serviciu.

Pentru a putea adauga o locatie noua, trebuie sa apropiati imaginea suficient pentru aidentifica locatia (zoom). Pentru aceasta folosim meniul de navigatie din partea stanga sau mouse-ul.

Pasul 3 - Zoom pe locatie

Pasul 3 - Zoom pe locatie

Ne deplasam pe harta prin efectuarea de click si tragerea hartii in timp ce tinem apasat click-ul. Apropiem si departam harta prin rotirea inainte si inapoi a scrollului mouseului (rotita).Cand am ajuns in zona de interes, pentru o identificare mai usoara, din meniul de vizualizare, din dreapta-sus, care are 3 optiuni: Harta, Satelit, Hibrid.

Pasul 4 - Selectare Hibrid

Pasul 4 - Selectare Hibrid

Diferenta dintre Hibrid si Satelit este ca Hibridul ofera denumirile locatiilor vizionate, simplificand munca de a localiza punctul de interes.
Dupa ce am localizat punctul de interes, din meniul de adaugare alegem „Adagati un punct”, apoi introducem tipul de locatie vizata. Tipul de locatie este selectat dintr-o lista predefinita. Cautati categoria cea mai adecvata locatiei respective. Dupa ce ati adaugat categoria, efectuati click pe harta in locul unde se afla punctul de interes. Acolo va aparea

Pasul 5 - Selectarea categoriei

Pasul 5 - Selectarea categoriei

un jalon care va confirma selectia, jalon ce poate fi repozitionat prin click si tragere pentru a localiza cu acuratete punctul dorit. In acelasi timp, in partea stanga apare un formular care trebuie completat cu datele despre locatie. Daca nu aveti toate detaliile necesare si doriti sa va documentati in prealabil, puteti salva schita pentru o identificare usoara pe viitor. Daca ati completat formularul cu toate datele cunoscute (nu este obligatorie completarea integrala a formularului) click pe „Salvati”.

Pasul 6 - Pozitionarea jalonului

Pasul 6 - Pozitionarea jalonului

Locatia va fi afisata in serviciul Google Maps doar dupa ce alti voluntari o vor verifica sivalida pentru a-i confirma existenta si ca nu este spam. In functie de intensitatea traficului in zona si a gradului de interes acordat acelei zone, verificarea poate dura de la cateva secunde, pana la cateva ore sau chiar zile. Nu incercati sa adaugati aceeasi locatie de mai multe ori deoarece nu va grabi procesul de

Pasul 7 - Completarea detaliilor

Pasul 7 - Completarea detaliilor

aprobare al acesteia si in plus riscati sa fiti acuzat de spam, ceea ce va duce la incetinirea procesului de aprobare a urmatoarelor modificari.
Inainte de a adauga o noua locatie, asigurati-va ca nu este deja adaugata. De asemenea asigurati-va ca locatia este bine pozitionata pe harta, altfel nu va fi aprobata. Incercati sa adaugati cat mai multe detalii si cat mai complete si exacte, despre locatie, pentru a fi usor de identificat si utila.

Eticheta: , ,

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design