Home » Resurse Web Design » Web design preturi

 
 
 

Web design preturi

WEB DESIGN PRETURI

De la bun inceput este foarte bine de stabilit ca in realitate web design-ul nu poate fi despartit de partea de optimizare sau de cea de gazduire. Este ca si cum am vrea sa facem o masina si dam undeva comanda pentru motor, in alta parte pentru caroserie si in alta parte pentru interior. Cand se discuta de preturi pentru web design si unii spun ca nu fac si optimizare sau nu se ocupa si de gazduire e clar ca habar nu au pe ce lume sunt si cauta sa va ia banii degeaba si i-si lasa portite prin care sa poata da vina pe celelalte elemente ale site-ului in cazul in care clientul nu va fi multumit.
Pretul unui web design este direct legat de pretul final al site-ului . In decursul timpului am tot auzit variante de genul “fac intai site-ul si apoi il optimizez” . Aceste ideii sunt emanatiile unor copii care se trezesc web designeri peste noapte.
Constructia unui site incepe cu optimizare si marketing. De la bun inceput trebuie trasate clar liniile pe care se va dezvolta site-ul si cuvintele cheie pe care va trebui sa fie bine indexat de motoarele de cautare .
EX: Daca dorim sa facem un site pentru o firma de mobila , inainte de a ne apuca de site trebuie sa stim pe ce cuvinte cheie va dori clientul sa fie gasit site-ul pe internet . Daca nu stabilim acest aspect dinainte de a ne apuca de site ne trezim cu un meniu de genul “Home, Despre noi , Produsele noastre , Promotii, Contact “ iar dupa ce e gata site-ul clientul va dori sa optimizeze pe “mobilier de bucatarie Timisoara” si iata cum ajungem la un site care nu va avea ocazia sa ajunga niciodata in prima pagina pe ce doreste clientul .
Deci este foarte clar ca de la bun inceput trebuie stabilite tinte de optimizare si in functie de aceste tinte trebuie construit site-ul. Aici apare alt viciu ascuns, deoarece clientul va spune ca el vrea optimizare pe “Mobila” si de aici incepe partea cea mai grea deoarece trebuie ca cel care construieste site-ul sa faca munca de marketing in locul clientului si sa explice acestuia ca el nu are nevoie sa fie gasit pe “mobila” deoarece va da bani pe o optimizare inutila intrand in concurenta cu toti care folosesc cuvantul “mobila” si cu cei care vand mobila noua, si cu cei care vand mobila SH, si cei care scriu articole despre mobila , si cei care aduc feronerie de mobila, si cei care muta mobila ….si lista poate continua. Din aceste motive de multe ori cel care construieste un site trebuie sa identifice clar nevoile clientului , sa identifice clar produsele sau serviciile care vor fi vandute si zona geografica la care se va raporta optimizarea.
Revenind al pretul web design-ului , de regula acesta ar trebui sa includa optimizarea si hosting-ul, deoarece la noi in Romania,  este inteleasa gresit si se asteapta de la web designer totul . Daca web design-erul nu este interesat de exemplu unde gazduieste clientul site-ul si acesta in dorinta de a economisi bani achizitioneaza un host ieftin care vine la pachet cu problemele conexe serviciilor ieftine si orice site ar fi creat el va fi in permanenta clientul listelor de spam.
Discutiile despre web design si preturi se pot purta la nesfarsit , ideea care trebuie punctata este aceea ca web design-ul nu poate fi despartit de SEO si hosting , oricat ar incerca unii sa faca acest lucru.

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design