Home » Resurse Web Design » Web design comercial

 
 
 

Web design comercial

WEB DESIGN-UL COMERCIAL

In Romania web design-ul comercial este inteles gresit.

Majoritatea web design-erilor care zic ca fac site-uri comerciale se supraevalueaza din punct de vedere al cunostintelor grafice si manageriale, iar rezultatul muncii lor este un produs web foarte frumos dar fara nici o esenta comerciala real adaptata pe profilul clientului roman.  Majoritatea firmelor de web design vin cu idei grafice formate in urma documentarii si analizei unei piete externe de web design, care este adaptata la alte mentalitati si in nici un caz la nevoile pietei interne din Romania.

Web design-ul comercial nu inseamna sa creezi un site care sa iti placa tie sau patronului care comanda site-ul. Un site comercial nu se face dupa ce are web-designer-ul in cap sau dupa ideile patronului care vine cu cereri bazate pe ideologia “dupa chipul si asemanarea sa”.

Niciodata nu vom putea pune pe aceeasi linie managementul sau marketingul din SUA, sau alta putere economica , cu managementul si marketingul din Romania. Si este normal ca cerintele grafice si de promovare sa fie altele intr-o alta tara unde exista orase in care ar putea locui lejer jumatate din populatia Romaniei. Acesta este marele defect al nostru, al romanilor, fiecare dintre noi ne credem experti in domenii necunoscute si credem ca putem face cam orice. Asa ajungem ca un web design-er sa emita judecati de valoare in domenii cum ar fi marketingul sau promovarea si de aici pana la un site frumos, dar care sa nu genereze profit , nu este decat un pas.

Exista multe site-uri care arata foarte bine din punct de vedere grafic dar nu atrag clientul roman , ceea ce este si normal sa fie asa . In momentul in care un web design-er se apuca de facut site-uri comerciale, fara sa fie indrumat de o persoana specializata in promovare , rezultatele sunt dezastruoase, iar cele care nu sunt dezastruoase se mentin si progreseaza datorita managerului afacerii care ulterior trebuie sa investeasca de zece ori mai mult in promovarea site-ului decat ar fi investit daca imaginea lui pe internet era studiata si adaptata la cerintele clientului final.

In momentul in care vorbim de un web-design comercial , toate regulile se inverseaza si prima tinta este generarea de profit. Un site comercial poate sa fie el cel mai frumos site , dar daca nu suna telefonul si nu genereaza profit nu putem vorbi decat de o frumoasa extensie a cartii de vizita. Web design-ul comercial pleaca de la premiza ca site-ul trebuie sa fie frumos din punctul de vedere al grupului tinta de vizitatori iar orgoliile estetice ale web designer-ului trebuie anihilate total. Trebuie inteles modul de gandire al vizitatorului, mod de gandire bazat pe expresia “Nu e frumos ce e frumos , e frumos ca imi place mie”.

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design