Home » Resurse Web Design » Specialistii in web design

 
 
 

Specialistii in web design

Specialistii in web design

In Romania avem foarte multi falsi “specialisti” in web design. De fapt si de drept in fiecare bloc exista cate un

specialist in web design . Inmultirea excesiva a specialistilor web design ingreuneaza foarte mult activitatea celor adevarati . Ca sa nu punem la socoteala ca “pseudo-specialisti” in web design emit judecati de valoare dar ei in viata lor nu au platit licente la nici un soft si nici macar nu au idee ca o simpla licenta de Office costa de doua ori mai mult decat licenta de Windows.
Dintodeauna romanul a fost specialist la fotbal , femei si masini , ingrijorator este ca acum devine specialist in calculatoare si internet. Zilnic ma lovesc de “specialisti” in web design care habar nu au pe ce lume sunt si nu au vazut in viata lor un manual de Java sau PHP. Acesti specialisti de regula stau de vorba cu clientii firmelor de web design si emit idei total eronate dar receptionate de clientul de web design, care nu are de unde sa detina notiuni avansate in acest domeniu.
Pseudo-specialisti in web design sunt de regula tineri frustrati , cu probleme grave de socializare si care fac trafic pe site-uri adult. Acesti web–designeri de bloc reusesc sa faca cate un site, care obligatoriu este facut pe un calculator cu absolut toate softurile piratate, folosind un

href=”https://siteconstruct.ro/template-site/” target=”_blank”>template furat 100% si in nici un caz nu factureaza serviciul prestat. Este si normal ca un site realizat de un astfel de “specialist” sa fie mult mai ieftin decat un site realizat de o firma de web design, dar problema apare cand acel site este plasat pe net si incep sa apara surprizele . La inceput surprizele sunt doar la nivel psihologic, clientul acestor pseudo-servicii de web design incepe sa observe ca site-ul lui este pe pagina 80 in cautari sau ca merge foarte greu sau are probleme functionale. Ulterior apar surprizele neplacute ale web design-ului de bloc. Prima data se trezeste cu site-ul suspendat deoarece s-au folosit in el elemente furate, dupa care, daca a avut proasta inspiratie sa isi treaca datele firmei pe site, va constata ca disputele legale pentru drepturi de autor sunt foarte costisitoare. Multi clienti ai specialistilor de web design de bloc traiesc cu impresia ca ei nu au nici o vina si nu poate nimeni sa-i traga la raspundere . Gresit ! Tocmai proprietarul este direct raspunzator si e foarte greu sa delege raspunderea unui “specialist” web design deoarece fara contracte si facturi raspunderea ramane in totalitate la proprietar.
La fel de normal este ca un “specialist de bloc” in web design sa se uite la un site facut de o firma de web design cu cateva sute de euro si sa spuna ca el il facea cu 50 euro, dar uita sa specifice ca tot ce face el este furat , uita sa specifice ca 100% este evaziune fiscala , uita sa spuna ca din secunda in care porneste calculatorul cu softuri piratate tot ce face el este ilegal si, nu in ultimul rand, uita sa spuna clientului ca va primi un serviciu facut pe baze penale , cu resurse penale si incalcand toate legile fiscale. Clientii pentru acest gen de web design sunt bucurosi ca platesc mai putin pe un site si multi chiar vad in “specialistul de bloc” de web design, salvarea suprema si omul care le-a deschis ochii si i-a salvat de la a da banii unei firme de web design care era pe cale sa ii deposedeze cu viclenie de o mare suma .
Alta categorie de “specialisti smecheri” in web design sunt specialistii cu firme de web design .Acestia sunt si mai periculosi decat primii care incearca sa ofere un serviciu ieftin, aceasta a doua categorie de specialisti isi fac o firma sau se folosesc de firma unei rude care a avut o taraba pe undeva si pozeaza in firma serioasa cu specializari si atestate in web design la tot felul de institutii si autoritati care multe sunt SF. Acest gen de specialisti web design nu eludeaza partea fiscala dar in nici un caz nu au idee ca daca instalezi un windows si un office complet pe un PC vei plati peste 500 de euro. Nu vreau sa fiu inteles gresit . inevitabil in decursul timpului si eu ca oricine am folosit softuri piratate dar este o mare diferenta intre mine care am cumparat sisteme de operare incepand de pe vremea lui Windows 311 si cei care sunt smecheri.
Revenind la “specialisti smecheri” in web design ei sunt foarte periculosi deoarece racoleaza clienti prin tehnici de manipulare in baza unor promisiuni fantasmagorice pe care nu si le poate asuma nici o firma de web design serioasa si din pacate multi clienti cad prada acestor promisiuni nerealizate niciodata.

O alta categorie de specialisti in web design sunt “specialisti la costum” acestia incearca sa se tina in limitele legale , au cateva realizari in materie de web design , incaseaza onorarii mult mai mari decat celelalte categorii mentionate dar produc site-uri fara nici o sansa de optimizare facand tot posibilul ca clientul sa depinda in permanenta de ei . Acest gen de specialisti fac contracte de web design foarte stufoase in care nu se mentioneaza ca site-ul nu va avea nici un vizitator, se mentioneaza doar ca vor face un site si asta fac , dar nu spun clientului ca site-ul lui nu va fi gasit pe google , pastreaza genul acesta de surprize pentru a incasa noi bani ulterior de la acelasi client . Cum este si normal acest gen de specialisti incearca in permanenta sa racoleze clientii altor firme prin promisiuni care nu au mare legatura cu ce scrie in contracte sau cu ce realizeaza ei.
Alta categorie de specialisti in web design sunt cei care stiu, sunt seriosi cu contractele dar au uitat de unde au plecat , acestia sunt “specialistii care stiu tot” . Genul acesta de “specialistul stie tot” sunt oameni de regula seriosi care au realizari notabile in domeniu web design si care se culca pe lauri incepand sa aiba o impresie prea buna despre ei si denigrand orice alt web designer. Acesti specialisti in web design sunt cei care au ajuns la sectiunea “cantecului de lebada in web design” deoarece ca orice om in momentul in care crezi ca le stii pe toate incepi sa devii periculos pentru propria persoana si afacere si foarte instabil .
Ultima categorie de specialisti in web design sunt cei care incearca sa se mentina la o limita legala, fac tot ce pot sa satisfaca clientii, mai platesc si ceva la stat si in permanenta se perfectioneaza si fac tot posibilul sa tina pasul cu timpul .Acest gen de specialisti sunt cei care au invatat cum se invata normal cu cartea si caietul si au o baza practica vasta.
Din pacate adevaratii specialisti sunt pe cale de disparitie si evita sa lucreze cu clienti romani deoarece se izbesc de concurenta celorlate tipuri de specialisti web design si e foarte obositor sa explici fiecarui client diferentele .
Pilda acestui articol este sa analizati bine ofertele de web design si sa nu dati banii pe promisiuni, cereti sa vi se arate exemple. Cand un specialist va spune ca veti fi in prima pagina pe un domeniu de activitate cereti sa vi se arate un exemplu facut de el cu un serviciu similar , cand un specialist in web design va spune ca veti avea un site cu o grafica spectaculoasa la un pret de 200 euro intrebati de unde fura grafica si in general cand cineva va promite ceva asigurati-va ca-si poate indeplini promisiunile.

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design