Home » Resurse Web Design » Diferente Html5 fata de HTML4

 
 
 

Diferente Html5 fata de HTML4

Elementele pe care le vom arata mai jos au un inteles putin modificat in HTML5 pentru a reflecta mai bine utilizarea lor in web sau cum pot deveni cat mai folositoare.

 1. Elementul a folosit fara atribut ‘href’ reprezinta un loc gol in care ar putea fi plasat un link, de asemenea poate contine mai degraba un flux de continut decat de a fi restrictionat la o fraza.
 2. Elementul address este folosit cu scopul unui nou concept pentru sectionare
 3. Elementul b acum reprezinta un text span pentru a-i atasa un stil decalat fata de situatia normala, fara nici o importanta seo cum ar fi evidentierea cuvintelor cheie sau a numelor unor produse intr-o recenzie sau alte texte a caror prezentare tipica tipografica este boldita.
 4. Elementul cite acum reprezinta doar titlul unei lucrari (a unei carti, lucrari, eseu, poem, cantec, script, film, un program TV, un jos, o sculptura, o pictura, o piesa de teatru, o opera, un show musical, o expozitie, un raport legal) Specifiicatiile din HTML 4 in care este utilizat pentru a marca numele unei personae nu mai sunt considerate.
 5. Elementul hr reprezinta acum o pauza tematica intr-un paragraph
 6. Elementul i reprezinta un span de text in alternanta dupa voce si stare, sau altfel, o alta abordare de la scopul normal, de exemplu o denumire taxonomica, un termen ethnic, o fraza idiomatica din alta limba, un nume de vas, sau alt scop in care prezentarea tipica tipografica este oblic scrisa. Folosirea ei difera in functie de limba.
 7. De la elementul label, browserului nu mai trebuie sa-si mute focusul de la label la control doar daca o astfel de comportament este standard pentru platforma de interactiune cu userul.
 8. Elementul meniu este redefinit pentru a fi utilizat de toolbars sau meniu de context.
 9. Elementul small acum reprezinta o afisare mica (pe pentru comentarii si afisari legale)
 10. Elementul strong reprezinta importanta  decat accentul pus pe boldire.
 11. Elementul head nu mai permite elementul object ca subelement.

Atribute schimbate

Urmatoarele atribute sunt permise dar autorii nu mai incurajeaza utilizarea lor dar ei prefera folosirea solutiilor alternative.

 1. atributul border la img – este musai sa avem valoarea 0 cand este prezent. Se poate folosi CSS pentru a inlocui acest atribut.
 2. Atributul language in elementul script. Este necesar a avea valoarea „javascript” (case-insensitive) cand este prezent elementul script si intra in conflic cu atributul„type Autorii pot omite pur si simplu.
 3. Atributul name elementului a. Autorii pot folosi atributul id in schimb.
 4. Atributul summary a unui table. HTML5 defineste cateva solutii alternative.

Eticheta: , ,

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design