Home » Resurse Web Design » Creare Magazin Online

 
 
 

Creare Magazin Online

Ca orice fel de roman cu putin talent de antreprenoriat, multi doritori vor sa aduca ceva nou pe piata IT din Romania cu ajutorul unui magazin online. Acest concept este relativ nou in Romania, dar incet incet incepe sa ia amploare printre randurile marilor „Boshi” din toate industriile. Ce poate fi mai ok decat sa stai in fotoliul tau de CEO si sa vezi cum zoboara sumele pe o interfata simpla de Magento sau FoxyCart.

Ce imi trebuie pentru un magazin online?

magazin-virtual1

Pentru aceasta intrebare am sa fiu cat de concis pot. Iti trebuie: un domeniu, un spatiu de gazduire, un certificat SSL, o platforma e-commerce, un cont de plati (BRD E-commerce, epayment, Google Check-out sau paypal), produse interesante is multa imaginatie.

De unde pot sa incep?

gazduire-domeniu-web

Prima data fi sigur ca ai la indemana contul de gazduire si domeniul web instalat pe spatiul de gazdurie (NOTA: Pentru a fi mai usor in a fi vizibil pe Google alege un nume de domeniu in relatie cu domeniul pe care vrei sa te gaseasca lumea pe Google. De ex. daca eu vand papuci de dama, cea mai buna solutie pentru un domeniu web este www.papuci-de-dama.ro).

De unde pot sa iau aplicatia?

graphic-ecommerce

Sunt foarte multe aplicatii pe care le puteti incerca. Personal, cateva care mi-au atras atentia sunt Magento, Virtuemart, FoxyCart, WP-eCommerce. Mai sunt si altele din care puteti alege, aveti aici o lista completa cu toate aplicatiile e-commerce open-source. De regula fiecare aplicatie are incorporata intr-un fel sau in altul instructiuni de utilizare/instalare si configurare.

NOTA: Trebue sa ai cunostinte minime de: creare baze de date in Cpanel si Mysql, transfer de fisiere in FTP (video), editarea de fisiere .php

Ok, mi-am facut magazinul, cum il pot promova?

seo-pic

Promovarea unui site pe internet se face prin metode mai putin ortodoxe decat stiti. O prima solutie pentru a promova un site este reclama directa pe alte site-uri. De regula aceasta solutie necesita un buget. Puteti face reclama direct pe motorul de cautare cu ajutorul Adwords.

O alta metoda mai putin cunoscuta de public este optimizarea web pentru motoarele de cautare sau SEO (Search engine optimization). Aceasta este cresterea organica a site-ului in motorul de cautare, fara costuri, complet gratuit. Aceasta metoda iti da posibilitatea sa iti promovezi pagina web pe Google sau pe celelalte motoare de cautare gratuit.

NOTA: Metoda organica de optimizare (SEO) are si cateva dezavantaje: #1. Necesita un timp mare de efectuare si implementare (de la 1 la 6 luni) #2. Trebuie sa aveti un continut original si interesant ( sa nu fie copiat de pe alte site-uri), #3. Trebuie sa aveti cunostinte avansate de editare cod, server-side scripting si altele.

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design