Home » Resurse Web Design » Cum faci o pagina web

 
 
 

Cum faci o pagina web

WEB DESIGN PAGINA WEB

Daca vrei sa faci o pagina de internet simplu fara sa te apuci de invatat web design la nivel de avansat te voi ajuta in cele ce urmeaza sa intelegi cum poti face singur acest lucru .
Pentru un web design simplu si aici vorbim de web design pentru o pagina web, prima oara instaleaza in calculator un editor de pagini html , un editor foarte simplu . Uite aici linkul de la acest editor care te va ajuta sa faci un web design simplu .
O data ce ai instalat acest soft care are si o aplicatie de web desigSOFT , trebuie sa creezi in calculator un director unde sa salvezi tot ceea ce faci .
Pentru a deschide aplicatia care te va ajuta sa creezi o pagina de internet mergi la Start > Programs > Netscape Communicator > Netscape Composer .
De aici in colo totul este foarte simplu, toate comenziile sunt asemanatoare cu cele din word . Adaugi textul , imaginile , tabele , stabilesti alinierea in pagina , fundalul paginii si asa mai departe iar cand dai SAVE vei obtine o tentativa de web design , o pagina web simpla.
Trebuie sa aveti grija ca atunci cand salvati ce ati facut , in directorul creat , fisierul salvat sa poarte denumirea de index.html , daca il denumiti altfel nu va functiona cand il puneti pe internet. La fel trebuie sa aveti grija ca la web design treburile sunt putin diferite fata de constructia unei pagini in word si toate elementele ce le veti folosi in pagina nu se vor salva in interiorul index.html ci se vor salva alaturi de fisier ca elemente separate in directorul unde ati dat sa se faca salvarea iar in momentul in care doriti sa folositi marea realizare de web desing , pe internet sau sa o transportati undeva, trebuie luat tot directorul cu tot cu fiserul index.html si cu toate elementele sale , altfel nu va functiona.
Este important de stiut ca aranjarea in pagina este putin diferita de word , textul pe care il veti adauga simplu in pagina si nu in cadrul unui tabel se va alinia pe principiul vaselor comuncicante, va trece de pe un rand pe altul in functie de marimea paginii deschise adica daca veti deschide site-ul pe jumatate de ecram , sa spunem , veti obtine un text cu zece randuri iar daca veti deschide pe tot

ecranul veti obtine un text de 5 randuri , deci textul care nu este incardat in tabel si este lasat simplu in pagina se va autoaranja de fiecare data in functie de marimea ferestrei in care este deschis web design-ul creat.
Dupa ce invatati sa faceti o pagina de acest gen puteti incerca sa faceti mai multe pagini si sa le legati intre ele cu ajutorul linkurilor , dar asta ar insemna sa incepeti sa aprofundati ceva notiuni de web design si sa intelegeti logic cum functioneaza un site.

TURORIAL VIDEO CUM SA FACI O PAGINA WEB

Eticheta: ,

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design