Home » Resurse Web Design » Ce este un Backlink?

 
 
 

Ce este un Backlink?

DEFINITIE BACKLINK

Backlink-ul este un link situat intr-un alt site care face trimitere catre site-ul sursa. Backlink-urile sunt folosite pentru promovarea altor site-uri in afara motoarelor de cautare. Numarul de backlink-uri poate influenta considerabil pozitia unui site in motoarele de cautare si implicit numarul de vizitatori. Majoritatea motoarelor de cautare acorda o importanta sporita acestui numar de backlink-uri si mai ales valorii lor.

IMPORTANTA BACKLINK-URILOR

In primul rand, backlink-urile cu cat sunt mai multe si mai valoroase cu atat site-ul de destinatie va fi mai bine cotat de motoarele de cautare , deoarece fiind multe trimiteri catre el se considera ca este un site ce prezinta interes si merita promovat.

In al doilea rand, backlink-urile ofera posibilitatea vizitatorilor din site-urile in care sunt postate sa viziteze si site-ul de destinatie si astfel se promoveaza informatia de pe site . In al treilea rand, oferind backlink-uri altor site-uri devii prietenos cu vizitatorul, oferindu-i posibilitatea de a vizita site-uri noi care prezinta interes pentru el.

backlink

VALOAREA BACKLINK-URILOR

Valoarea backlink-urilor este data de 4 aspecte :

 • Valoarea site-ului care ofera backlink-ul . Cu cat site-ul care ofera backlink-ul are valoare mai mare cu atat creste implicit si valoarea backlink-ului. Astfel un backlink de pe un site cu Page Rank 7 valoreaza cu aproximatie cat 300 linkuri de pe site-uri cu Page Rank 1.
 • Pozitia de afisare. Un backlink postat pe o singura pagina intr-un alt site va valora mai putin decat un backlink care apare in toate paginile respectivului site .
 • Atributul follow . Un backlink poate fi inserat in site in doua moduri “dofollow” si “nofollow” . Backlink-ul “dofollow” este o setare normala si automata prin care se permite robotilor motoarelor de cautare sa urmeze acel link catre site-ul de destinatie. Backlink-ul “nofollow” este o setare ce se poate stabili de cel care implementeaza link-ul si nu permite robotilor motoarelor de cautare sa indexeze acel link. Deci backlink-urile “nofollow” nu au decat valoare publicitara neajutand site-ul de destinatie decat prin cresterea numarului de vizitatori.
 • Forma backlink-ului. Un backlink poate avea mai multe forme: un simplu text care este linkat catre site-ul de destinatie , o imagine statica sau dinamica care trimite catre site-ul de destinatie sau un articol care face trimitere catre site-ul de destinatie.Valoarea backlink-ului este direct proportionala cu valoarea elementului din care se face trimiterea . Cele mai valoroase link-uri sunt cele care vin din elemente combinate ( articol + poza ) dupa care urmeaza cele care vin din articole text , urmand cele care vin din imagini de promovare si ultimele sunt cele tip text simplu linkat spre site-ul de destinatie.

BACKLINK-URI MALEFICE

Sunt backlink-uri care pot dauna unui site si din aceasta categorie se inscriu:

 • backlink de pe site-uri cu continut adult spre site-uri cu acces minori
 • backlink ascuns ( fara elemente sugestive care sa dea de inteles ca acel element face o trimitere undeva ) care este accesat din greseala de utilizator
 • backlink mincinos – este un backlink care sugereaza trimiterea catre o destinatie si in realitate trimiterea se face catre o cu totul alta destinatie
 • backlink eronat – este un backlink care din diverse motive ( eroare de programare, schimbare adresa destinatie, etc ) nu functioneaza corect si nu duce nicaieri.
 • backlink-ul invizibil – este un backlink creat pentru a fi accesat din greseala de utilizator . De regula aceste backlink-uri se creaza pe zonele neutre din pagina unde majoritatea utilizatorilor folosesc mouse-ul in vederea derularii paginii , in imediata vecinatate a fotografiilor , etc. Aceste backlink-uri nu sunt vizibile ( au de regula culoarea fundalului ) si nu sunt legate direct de elementele din site .

METODE DE OBTINERE A BACKLINK-URILOR

 • Inscriere in directoare web – Directoarele web sunt un fel de “pagini galbene” pe internet care permit listarea , cu plata sau gratis , a unui site . Inscrierea in aceste directoare web se materializeaza prin listarea numelui site-ului, cu backlink inclus si o descriere scurta a acestuia. Puteti inscrie in directoare web folosindu-va de acest link: https://siteconstruct.ro/directoare/
 • Articole pe bloguri, forumuri, etc – Se pot scrie articole despre site-ul de destinatie sau despre informatiile din site-ul de destinatie , articole in care sa fie mentionata adresa site-ului sub forma de backlink . Foarte important este sa vedeti politica fiecarui blog sau forum deoarece majoritatea nu permit acest lucru , caz in care va fi notat ca publicitate mascata si va fi sters.
 • Backlink-uri rezultate din valoarea informatiilor expuse. Daca site-ul de destinatie are informatii utile si unice atunci acesta va fi mentionat si listat cu backlink pentru valoarea continutului .
 • Link Exchange . Schimbul de link-uri cu site-uri care au acelasi grup tinta de vizitatori sau nu, ori cu site-uri partenere .

Eticheta:

Comentariile sunt inchise

Ne pare rau, dar nu poti lasa un comentariu pentru acest post.

Resurse web design